TELESKOP ALMAK İSTİYORUM (SORULARINIZI LÜTFEN BURAYA YAZIN)
Gökbilim Dergisi Gökbilim Gözlem Partileri Gökbilim Uydu İzleme

TELESKOP ALMAK İSTİYORUM (SORULARINIZI LÜTFEN BURAYA YAZIN)

Nasıl bir teleskop alacağınıza dair yardım istiyorsanız, elinizdeki teleskopu satmak istiyorsanız, ikinci el teleskop arıyorsanız...

Re: TELESKOP ALMAK İSTİYORUM (SORULARINIZI LÜTFEN BURAYA YAZIN)

İleti Onur Atılgan » 28 Oca 2010 Per, 23:12

Ufak birşey dikatimden kaçtı onu da söyleyeyim. Atlas 8 fotoğrafa daha uygun diyip geçmişim ama beraberinde gelen teleskop da fotoğrafçılık için daha iyi, hatta o daha bile fazla farkeder çünkü f oranı çok daha düşük, çok hızlı bir teleskop, aynı sürede ışık toplama kapasitesi daha fazla olacaktır Atlas 8'in. Kundağının daha iyi olması da cabası.

Yine de bunları uçakla getirtmek epey zorlayıcı olabilir, havayolu şirketi büyük sorun çıkarabilir aşırı yük gereği mutlaka araştırın, uçakla taşıma maliyeti sürpriz rakamlara çıkmasın.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik

İlgi düzeyi: Hobi

İleti Cüneyt Åžanlı » 29 Oca 2010 Cum, 00:58

Merhaba ilk teleskop ÅŸu:

*** http://www.telescope.com/control/telescopes/cassegrain-telescopes/orion-skyview-pro-9*25-schmidt-cassegrain-telescope

235mm çap ile oldukça ciddi bir model derin uzay gözlemi ve webcam ile gezegen ay fotoğrafları çekmek için ideal...D-SLR ile derin uzay fotoğrafları çekmek için pek uygun değil çünkü odak oranı (f/10) yüksek.Yinede imkansız değil bu teleskoba bir odak düşürücü takılırsa ( 0.63X) odak oranı f/6.3 olur.Ancak odak uzunluğu yine fazla olur (1500mm kadar...) . Bu odak uzunluğunda derin uzay fotoğrafı çekmek bence oldukça zor olur...

Skyview Pro kundağı muhtemelen bu teleskopta görsel gözlem ve webcam fotoğrafçılığında ( Ay ve gezegenler için ) yeterli gelecektir. Ama derin uzay fotoğrafçılığı için Atlas kundak daha iyi....
Ayrıca bu kundak için motor ve polar dürbünü ayriyetten almanız gerekecek...

*** http://www.telescope.com/control/telesc ... -telescope

200mm çaplı bu teleskobun tüpü f/5 olduğundan D-SLR ile derin uzay fotoğrafçılığına uygundur.Ayrıca kaliteli bir barlow lens alınarak webcam ile ay ve gezegen fotoğraflarıda çekilebilir...

Atlas kundağa gelince fazla söze gerek yok,genel özellikleri: Taşıma kapasitesi yüksek (20kg) , çift motor ve go-to özelliği, kutup ayarını kolaylaştıran ışıklı polar dürbünün olması gibi özellikleriyle derin uzay fotoğrafçılığı için uygun bir kundak...

Bu arada derin uzay fotoğrafçılığı için en ideal teleskoplar apokromatik refraktörlerdir, ancak bunların birim açıklık maliyetleri yüksek oluyor.Bu nedenle pek bahsetmedik...
Orion 8'' Newton f/4 , Orion Atlas EQ-G Kundak , Canon EOS 5D , 10x50 Dürbün
Kullanıcı avatarı
Cüneyt Şanlı
Sarı Dev
Sarı Dev

İleti Onur UludaÄŸ » 29 Oca 2010 Cum, 22:03

Merhaba,

Anladığım kadarıyla maddi yönden bir sıkıntız yok.Çok ciddi modelleri üzerinde yorumlar yapılıyor.Öncelikle şunu unutmayın gözlem yapacağınız yer neresi olacak ?Örnek olarak İstanbul'un göbeğinden çok fazla bir performans alacağınızı düşünmüyorum.Yaşadığınız yerde ki ışık kirliliği önemli bir mevzuu.İkinci olarak vermiş olduğunuz linlkerde çok büyük açıklığa sahip teleskopların yanında o modellerle alakası olmayan 90 mm bir makstov örneği verdiniz.Anlaşılan teleskoplar hakkında çok fazla bilgi sahibi değilsiniz.Öncelikle bu konu hakkında çok fazla araştımalar yapın.Bir heves uğruna teleskop almayın.Teleskop çeşitlerinin kendine göre avantaj ve dezavanjları vardır.Ayrıca bu kadar büyük ve ağır kargoları yurt dışından nasıl getireceksiniz?Ben sizin yerinizde olsam teleskop hakkında bilgi sahibi olduktan, bol bol okuyup araştırdıktan sonra teleskobu ülkemizden siparişini veririm.Neden?Teleskobunuzla yaşamış olduğunuz problemlerde karşınızda size cevap verebilecek bir muhatap bulmak için.Benim kannatim işinizi sağlama alın.
Celestron Skymaster 20x80 Binocular,Celestron Binocular Tripod
Orion Starmax 127 mm F/12 Equatorial Maksutov-Cassegrain
Orion Sirius Plössl 40mm- 25mm -17 mm ,Celestron 2x Barlow,50 mW Green Laser
Kullanıcı avatarı
Onur UludaÄŸ
Alt Dev
Alt Dev

İlgi düzeyi: Merak Hobi

İleti Lena AktaÅŸ » 30 Oca 2010 Cmt, 20:31

Gözlem yerimin çevresinde neredeyse hiç ışık yok. Işık olmaması gerektiğini biliyorum yoksa teleskop düşünmezdim. Ayrıca hava yolu şirketiyle de konuştum kaç kere hatta bulunduğum ülkedeki gümrükle de konuştum bir sorun olmayacağı bana söylendi. Ağırlıkta da bir sorun yok tek başıma dönmediğimden ağırlık taşıma kapasitem de fazla. Herkese yardımları için teşekkür ederim.
Lena AktaÅŸ
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci

İleti Engin Kelemence » 30 Oca 2010 Cmt, 23:54

bende sweden stockholm!a gidicem yine 20 gun sonra cok saglam bir teleskop alıcam elimdeki celestron 114mm nextstar gt goto iyi ama daha net goruntuler ıcın ucuk bırsey alıcam daha once arastırmıstım meade 125 likler 400 tl civarı,hatta dahada ustun olabılır alıcagım,arkadasın dedigi gibi ne kadar kalabalık donus yaparsa o kadar kg.kapasite artıyor 1 kısı 20kg,4 kisi 80 kg'a kadar yuk tasıyabılır...simdiden hayırlı olsun arkadasım sana..
Kullanıcı avatarı
Engin Kelemence
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İlgi düzeyi: merak

İleti Alper Ünlü » 09 Åžub 2010 Sal, 02:55

Herkese iyi günler.

Ay ve Satürn gözlemleri için, Konus 7138 ile gittigidiyor sitelerinde bulunan 76x700 teleskopların kıyasını yapabilir misiniz? (Yeni başlayacaklara tavsiyelerinizi ve bu konular hakkında yazılanları okudum, kıyasa bile değmeyecek izlenimi uyandı bende fakat daha açık ve bilgilendirici olursa minnettar kalırım. Link de buldum http://urun.gittigidiyor.com/76x700-Pro ... ZZ24061449)
Kullanıcı avatarı
Alper Ünlü
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İlgi düzeyi: Merak

İleti Onur Atılgan » 09 Åžub 2010 Sal, 12:58

Arada hiçbir fark olmasaydı bile, ben şahsen 525x büyütme yapabildiği iddiasıyla satılan bir teleskop kullanmaktan içim rahat etmezdi hep dolandırılıyormuşum gibi gelirdi.

Konus 7138 herşeyden önce bir maksutov, kapalı tüpün avantajlarını kullanacaktır, optik kaliteye ise girmiyorum. Gittigidiyordaki teleskoplarda elde edilen Ay görüntüsüyle Konus'taki farklı olur.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik

İleti Ali Tuncer ORUÇ » 09 Åžub 2010 Sal, 18:26

Gittigidiyordaki teleskobu kullanmış ve Konus ile çekilmiş ay ve benzeri nesnelerin fotoğraflarını görmüş biri olarak yüzde yüz Konus diyorum. Onur abinin dediği gibi çok fazla kalite farkı var. Kapalı tüp sayesinde içine toz vs. kaçmaz. Gittigidiyor.com daki teleskoplar büyüktür fakat Konus onları solda sıfır bırakır. Konus'un küçük olması taşınabilirliği arttırır. Konus'un kullanıcısı çok bu forumda. Bu yüzden herkes Konus üzerindeki geliştirmelerini paylaşıyort bu da size avantaj sağlar. Gittigidiyor daki teleskopların ise kullanıcısı çok az ve olanlarda teleskobun çok kaliteli olmamasından dolayı geliştirme yapamıyor ve ya yapmıyorlar...
http://www.kutahyagokbilim.tr.gg (.com uzantısı çok yakında)

Kütahya Amatör Astronomi Topluğu sizi bekliyor...

Konusmotor 130
Canon DC10 (teleskopla uyumu pek yok ama kullanıyorum)
Ali Tuncer ORUÇ
Anakol Yıldızı
Anakol Yıldızı

İlgi düzeyi: Kütahya A.A.T.Lideri

İleti Alkım Ruzgar » 18 Åžub 2010 Per, 09:47

Merhaba Arkadaşlar . Aranıza yeni katıldım. Ben bir teleskop ve bir dürbün alacağım. Nerdeyse hiçbir bilgim yok. Ben öncelikle satürn, jupiter mars venüs falan bunları görmek ,nebula gölemi yapmak ve fotoğraf çekmek istiyorum . max 700-800 ytl verebilirm.ama bu isteklerim dahilinde bir teleskop En Ucuz Nekadar olabir. ve modeli nedir. Birde dürbün alıcam oda max 50 ytl onda ne önerirsiniz
Alkım Ruzgar
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İleti Bahadır Kuruçay » 18 Åžub 2010 Per, 13:10

Öncelikle hoşgeldin aramıza , sana tavsiyem markoptik markasını duyarsan yaklaşma .Ben bu site ile tanışmadan önce markoptik'in 150/750 mm almıştım ve her yönden problemlerle dolu.Süt içtim dilim yandı , bu bir tavsiyedir aklında olsun ...
150/750 Newtonian
Konus -1741 , Orıte vc-3240
Bahadır Kuruçay
Gaz, Toz, Bulut
Gaz, Toz, Bulut

İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci

İleti Alkım Ruzgar » 18 Åžub 2010 Per, 20:10

teşkekkür ediyorum ilginiz için. isteklerim dahilinde önerebileceğiniz bir teleskop varmı peki
Alkım Ruzgar
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İleti Onur Atılgan » 18 Åžub 2010 Per, 21:49

max 700-800 ytl verebilirm.ama bu isteklerim dahilinde bir teleskop En Ucuz Nekadar olabir.

Bu iki cümle iş gözleme gelince birbiriyle çelişen ifadeler. 800 lira veririm diyorsanız size 500 liralık teleskop önermemizin bir anlamı olmaz mesela çünkü 800'e daha iyisi bulunur.

Eğer İstanbul'daysanız garantisite 'ye bakın isterseniz, bu başlık altındaki yazıları da okuyun bir fikir verecektir size. Bilgi sahibi olursunuz, herşey alınacak teleskoba karar vermek değil, neyin ne olduğunu öğrenmek de önemli.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik

İleti Alkım Ruzgar » 18 Åžub 2010 Per, 21:53

Ben burda sadece telskop modeli sordum ve isteklerimi belirttim. bütçem bu kadar dedim. ama vereceğim maximum para bu dedim. isteklerim dahilindeki telskop en ucuz ne kadar olabilir dedim . burda çelişen birşey yok 800 liradan daha az fiyatlı olmasını ama isteklerim dahilinde olmasını belirttim . Eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız Sevinirim
Alkım Ruzgar
Büyük Patlama
Büyük Patlama

İleti Onur Atılgan » 18 Åžub 2010 Per, 22:10

Yanlış anladınız, iş gözleme gelince çelişiyor demek istedim, teleskoplarda ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı geçerli. 800 liranız varsa 800 liralık önerilir. Fakat önce teleskopların nasıl çalıştığını, hangi parçanın ne işe yaradığını öğrenmeniz gerekiyor. Forumda çok sayıda başlık, çok sayıda yazı var, okumanızı araştırmanızı öneririm.

Yeryüzü gözlemi de yapmak istiyorsanız mercekli, uzay içinse aynası büyük olan bir teleskop alabilirsiniz. Eğer 5-6 inç teleskop alma imkanınız yoksa Konus 7138 ile başlangıç yapın derim çok para harcamadan. Daha sonra daha ciddi teleskoplara yönelirsiniz eğer ilerlemek isterseniz.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik

İleti Alkım Ruzgar » 18 Åžub 2010 Per, 23:13

Teşekkür ederim ilginiz için. Ben uzay gözlemi yapmak istiyorum. ve verebileceğim para 700 tl. yani böyle ay,satürn nebula bunları görmek istiyorum net bir şekilde. Bu fiyat dahilinde böyle bir teleskop alınabilirmi. Modelin isminide söylerseniz çok sevinirim.
Alkım Ruzgar
Büyük Patlama
Büyük Patlama

ÖncekiSonraki

Teleskop Alım-Satım/Teleskop Tavsiyeleri

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Doğancan Beşikci, Google [Bot], Kadir Cesur, MSN [Bot], nuri aydemir, Onur Uludağ, voyager1, Yahoo [Bot]