Stellarium Hakkında
Gökbilim Dergisi Gökbilim Gözlem Partileri Gökbilim Uydu İzleme

Stellarium Hakkında

Astronomi ile yeni tanışıp nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, merak ettiklerinizi sormak istiyorsanız...

Stellarium Hakkında

İleti DoÄŸancan BeÅŸikci » 09 Åžub 2010 Sal, 04:07

Bu programı yükledim kullanıyorum fakat program içindeki iki panelden soldaki dk olanını açtığımda burdaki fonksiyonlara bastığımda gelen pencerelerin grafikleri karışmış bozuk şekilde görünüyor haliyle onları kullanamıyorum.

Bu sorunu nasıl halledebilirim?
Kullanıcı avatarı
DoÄŸancan BeÅŸikci
Proto Yıldız
Proto Yıldız

İlgi düzeyi: Merak

Re: Stellarium Hakkında

İleti Onur Atılgan » 09 Åžub 2010 Sal, 13:00

Ekran kartı uyuşmazlığı yada program hatası olabilir. En yeni Stellarium versiyonunu yükleyin, yetmezse bilgisayarınızın tüm sürücülerinin tam olduğundan emin olun. Hala düzelmediyse belki işletim sistemi farkındandır, Stellarium hala herşeyi tam hazırlanmış mükemmel bir program sayılmaz hala geliştiriyorlar bazı işletim sistemlerinde eksiği kalmış olabilir.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik

İlgi düzeyi: Hobi

İleti DoÄŸancan BeÅŸikci » 09 Åžub 2010 Sal, 14:59

Teşekkür ederim bu dediklerinizi bir deneyeyim olmaz ise internetten biraz araştırma ile çözülmeyecek şey yoktur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
DoÄŸancan BeÅŸikci
Proto Yıldız
Proto Yıldız

İleti Alper Ünlü » 20 Åžub 2010 Cmt, 15:22

Yeri gelmişken konuyla ilgili geçmişte başıma gelen başka bir sorunu ve çözümümü de paylaşayım; mutlaka biri bir gün faydalanır. Daha isabetli düşünceleri olanlar da belki konudan bahsedebilir. Stellarium benim bilgisayarımda sürekli sorun çıkartıyordu, başladıktan bir süre sonra sorun çıkartıyor, kapanıyordu. Bunun muhtemelen ekran kartı ya da işlemciyle programın arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklandığını ( ya da işletim sisteminden de olabilir, windows xp ile denedim sadece ) düşünerek biraz araştırma yaptım. Çok yaygın olmasa da bu sorun görülebiliyordu sanırım. Ben de var olandan daha eski sürümlerinden birini yükledim.

http://sourceforge.net/projects/stellarium/files/

adresine girerseniz; stellarium-win32 dizini altında eski sürümleri mevcut. Onları da denemenizi tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Alper Ünlü
Büyük Patlama
Büyük Patlama

Yeni Başlayanlar İçin Astronomi

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Ferhat Pınar, Google [Bot], Kadir Cesur, MSN [Bot], murat teknecii, nuri aydemir, Onur Uludağ, turgut uslu, Utkan Guder-, Yahoo [Bot]