Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya
Gökbilim Dergisi Gökbilim Gözlem Partileri Gökbilim Uydu İzleme

Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

Teleskop marka ve modelleri, aksesuarlar ile ilgili incelemeler, kullanıcı deneyimleri...

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Arda Kıpçak » 29 Oca 2010 Cum, 17:10

Zaten bu şekliyle olmayacağı açıkça söylenmiş. İki folyoya bölmemiz gerekiyor bence. Zaten iki folyoya dökersek boşluklar kalacaktır ve belirlediğimiz ölçüleri kat yeri gelmeyecek ve en rahat şekilde kesilecek şekilde ayarlayabiliriz diye düşünüyorum.
-7x50 Prismatic dürbün

-MEADE Bresser Skylux ( 70/700mm mercekli )

-KONUS 1786 ( 130/1000mm aynalı )

-Microsoft Lifecam Cinema 720p HD
Arda Kıpçak
Alt Dev
Alt Dev
 
İleti: 385
Kayıt: 27 Ağu 2009 Per, 14:40
Konum: İstanbul
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Arda Kıpçak » 29 Oca 2010 Cum, 17:15

Bir de sormak istediğim birşey var. Bu folyo nasıl birşey? Yani aluminyum folyo gibi kolay yırtılacak birşey değil heralde ama plastik kadar sağlam mı? Nasıl birşey olduğu, neye benzediği hakkında bilgi verebilir misiniz?
-7x50 Prismatic dürbün

-MEADE Bresser Skylux ( 70/700mm mercekli )

-KONUS 1786 ( 130/1000mm aynalı )

-Microsoft Lifecam Cinema 720p HD
Arda Kıpçak
Alt Dev
Alt Dev
 
İleti: 385
Kayıt: 27 Ağu 2009 Per, 14:40
Konum: İstanbul
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Onur Atılgan » 29 Oca 2010 Cum, 18:57

Bildiğim kadarıyla incecik birşey değil, kolay yırtılabilecek birşeye benzemiyor. Amerika ile yazışmalarda söylediğim gibi ben de görmüş değilim onu da belirteyim. Tek bildiğim optik kalitesi. Genel bir fikir birliği var bu konuda ki, çok daha pahalı olan cam filtreler de dahil olmak üzere en kaliteli Güneş gözlem aracı bu. Bu iş için özel tasarlanmış Güneş teleskopları ve refraktörlerde kullanılabilen Herschel prizmalarını saymazsak (ki kişi başına 5-10 lira olan fiyatıyla kıyaslarsak bunlar 100 ila 1000 kat daha pahalı :) )

Bu arada yanıt geldi. Yazdığım yazıyla birlikte onu da paylaşmak istiyorum:

Onur Atılgan yazdı:Thanks for your reply.

In order to avoid "rolling up", maybe I can put some weights to corners of the sheet, instead of touching it directly with my hands. Does it prevent those dents? I think dents on the corner are dispensable since everybody will cut their square filters into circles in order to put on their telescopes and get rid of the corners anyway.

After I told you about the plan, there are more people eager to join us, so maybe we will double the full sheets, so probably I will be able to use some safe zones between individual filters.

I need your advice concerning my plans if you don't mind.

Thank you very much for your interest.
Onur


-----

Agena Astro yazdı:
Onur Atılgan yazdı:rolling up", maybe I can put some weights to corners of the sheet,


Yes. You will have to do that in any case. The thing is that the Baader film does not roll up by itself. It is the included plastic and tissue sheets that do this. Once you separate and remove those, the Baader sheet stays flat and cutting is easy. The hard part is removing the plastic/tissue without denting the film. Or, like we do, cut the film with the tissue/plastic in place, but prevent the sheet from rolling back.

Onur Atılgan yazdı:>> I think dents on the corner are dispensable


They will not just be in the corner. Depending on how you handle it, you will have dents in the middle also, especially near the fold of the film.

I would like to emphasize that the dents are not an optical or mechanical problem. They are only cosmetic. Baader film is very tough and you can still use it nicely even if you crumple it quite a bit. We just don’t sell the dented parts, but they are perfectly good and there is no reason to not use those parts when you cut your sheet.

I think you should get enough people to cover 1.5 sheets worth of area, and buy 2 sheets. Then if you have film left over, you can sell the rest to other people.

What you should do is cut a cardboard template for each person/piece you need. Then when you unroll the sheet, lay out the cardboard pieces in the best possible manner (starting with the largest pieces), avoiding the areas that are badly dented. Then you can simply cut around the cardboard template using a sharp craft knife. That is how we cut our smaller sheets.

What you can also do with the extra pieces dented pieces is that you can give them to other people at a cheaper price, or give them to the other buyers for free in smaller sizes to use on finders, etc.

Best wishes,
Manish


Şu an biraz işim olduğu için akşama doğru yazmak, ve isteyenler için Türkçe'ye bir kısmını çevirerek, bir değerlendirmesini yapmak istiyorum. Sizin de fikirlerinizi ve önerilerinizi yazmanız için şimdiden kopyalarsam daha iyi olur dedim.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik
 
İleti: 3077
Kayıt: 13 May 2008 Sal, 16:04
Konum: İzmir / Karşıyaka
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Arda Kıpçak » 29 Oca 2010 Cum, 20:51

Folyonun iki tarafında da koruyucu bir kaplama varmış. "dent" (kırışıklık demek falan heralde) eğer bu kaplamalar çıkarılıp kesilirse oluşurmuş. kaplama biraz kalın olduğundan ve materyal rulo halinde gönderildiğinden kesmek için biraz uğraşmak gerekiyormuş. Onur bey eğer sizin için çok yorucu ve zor olmazsa bence kaplamayı çıkarmadan kesme işlemini gerçekleştirmek. çünkü sanırsam folyo çok çabuk kırışıyor ve size geldikten sonra bize tekrar postayla yollayacağınızdan koruyucular çıkaraılırsa elimize kırış kırış birşey ulaşacakmış gibi geliyor. İkinci folyoya gelince eğer çok fazla yer olursa ben bir 150x150mm daha alabilirm. saygılar...
En son Arda Kıpçak tarafından, 29 Oca 2010 Cum, 22:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
-7x50 Prismatic dürbün

-MEADE Bresser Skylux ( 70/700mm mercekli )

-KONUS 1786 ( 130/1000mm aynalı )

-Microsoft Lifecam Cinema 720p HD
Arda Kıpçak
Alt Dev
Alt Dev
 
İleti: 385
Kayıt: 27 Ağu 2009 Per, 14:40
Konum: İstanbul
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Özgür Can ÖzüdoÄŸru » 29 Oca 2010 Cum, 21:57

Onur abi
Bir arkadaşım teleskobu için almak istiyor
150x150
MEADE teleskop
12x50 dürbün / Celesteron Upclose 20x50 / DANUBİA MARS 60 700mm teleskop
*UZAY ÇOBANLARI*
13-17 yaşında olup da klübümüze katılmak isterseniz özel mesaj atın...
Kullanıcı avatarı
Özgür Can Özüdoğru
Sarı Dev
Sarı Dev
 
İleti: 918
Kayıt: 26 Şub 2008 Sal, 17:59
İlgi düzeyi: hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Onur Atılgan » 29 Oca 2010 Cum, 22:01

Evet, tahmin ettiğim gibi kağıttan ayırırken oyuklar, çukurlaşmalar, kusurlar (dentin anlamları kabaca bu) oluşabiliyormuş, kağıda yapıştırılmış büyük bir naylonu ayırırken bazı yerlerinde oluşabileceği gibi. Bu durumda %30'u atmalarının sebebi o, bir müşteri kendilerinden hazır Güneş filtresi isterken orda açmaları, düzgün olan bir yerlerinden filtreleri yapıp kırışıklık olan yerleri atmaları böylece maksimum müşteri memnuniyetini yakalamaları.

Herkese plastiği ayırmadan yollarsam kırışıklığın nerede olup olmayacağı da önceden anlaşılamamış oluyor, bu yüzden herkesin eline kırışıklık olan bir parçanın düşme ihtimali oluyor, biraz şansa. Tabi kendilerinin de vurguladığı gibi bunun gözleme doğrudan bir etkisi yok, sadece estetik açıdan olumsuz bir sonuç çıkıyor demek ki, zaten düzgün bile olsa kullanım aşamasında folyoyu fazla germeden kullanmanın şart olduğu şiddetle vurgulanıyor çoğu sitede, folyoyu germek folyoyu oluşturan özel yapıda bozulmalara yol açıyor imiş ki esas optik bozulma, hatta yırtılmalara neden olup delinebilir de.

10 şubata kadar katılmak isteyen herkesin filtre taleplerini yazmasını isteyelim bu durumda. Ne dersiniz? Halihazırda ölçü belirtmiş olanları taleplerini değiştirmemiş sayacağım. Değişiklik isteyenler, yada yeni başvuru yapmak isteyenler ölçüleri yazsınlar. 10 şubata doğru tekrar bir tablo ortaya çıkaralım, durumumuz nedir yapabilir miyiz bir görelim. Sonra da herkese tek tek ulaşıp siparişi verelim. Telefon numaralarınızı özel mesajla iletmek için de son süre olsun aynı zamanda 10 şubat tarihi.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik
 
İleti: 3077
Kayıt: 13 May 2008 Sal, 16:04
Konum: İzmir / Karşıyaka
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Özgür Can ÖzüdoÄŸru » 02 Åžub 2010 Sal, 01:22

boşlukları doldurayım :)
celesteron 20x50 benimki.
arkadaşın adı Utkan
MEADE'nin modelini bilmiyorum
12x50 dürbün / Celesteron Upclose 20x50 / DANUBİA MARS 60 700mm teleskop
*UZAY ÇOBANLARI*
13-17 yaşında olup da klübümüze katılmak isterseniz özel mesaj atın...
Kullanıcı avatarı
Özgür Can Özüdoğru
Sarı Dev
Sarı Dev
 
İleti: 918
Kayıt: 26 Şub 2008 Sal, 17:59
İlgi düzeyi: hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Onur Atılgan » 05 Åžub 2010 Cum, 14:49

Arkadaşlar, 15 şubata kadar bana "sürekli ulaşılabilecekleri" telefon numaralarını ulaştırmayanları listeden silip, herkese ulaştıktan sonra da son bir tablo oluşturup, ona göre sipariş talebinde bulunacağım, bu yazıyı da adı geçen herkese özel mesajla yollayacağım ki en azından şu an 10 gün içinde bu başlığa bakmasalar bile en azından foruma girenlere ulaşabilmiş olalım.

İçinde bulunduğumuz koşullar şunlar, son bir kez:

1- Filtrenin doğası gereği sipariş elime ulaşınca plastik kılıfından vs ayırmadan düzgün bir bıçakla, istediğiniz ölçülerde keseceğim.

2- Plastik kılıfı filtreden ayırırken bazı kırışıklıkların oluşabileceği söylendi, filtre hiçbir şekilde %100'ünün kullanılabileceği bir konumda değil. Bazılarımız dümdüz sorunsuz filtreler alırken, kimisine az yada çok kırışıklık düşecek, ayırma faslını siz yapacağınız için bunu benim seçme görme şansım da olmayacak.

3- Oluşacak bu kırışıklıkların %99 sadece estetik rahatsızlık olduğunu, gözlem kalitesine etkisi olmayacağını vurgulamak isterim. Buna rağmen böyle birşey olması durumunda içi rahat etmeyecek arkadaşların katılmayabileceğini belirtmek isterim, şahsen en son isteyeceğim şey, bana para yollayıp da aldığı neticeyi sevmeyen, kazıklandığını düşünebilecek olanların bulunması ihtimalidir. Sahibi olacağı kırışıklıklarla memnun olabilecekler katılsın.

4- Beğenmemek demişken, filtrenin size neler göstereceğini de bilmeniz gerek tabi. Filtre size Güneş'teki fışkırmaları "göstermeyecek", bu filtre ile görebileceğiniz şey Güneş'in yüzeyi ile sınırlı sadece. Lekeleri görebileceksiniz, (teleskobunuzun açıklığına göre) granülleri de görebileceğinizi düşünüyorum. Tabi bunlara ek olarak tutulmaları izlemek de elbette mümkün. Görebileceğiniz şeyleri http://spaceweather.com adresinden aşağı yukarı görebilirsiniz, sol tarafta her gün güncellenen "daily sun" görüntüsü, o günkü Güneş'in görüntüsüdür. Bu aralar Güneş'te fazla aktivite olmadığı dikkatinizi mutlaka çekecektir, Güneş üzerinde onlarca leke görebileceğinizi düşünmeyin yani. Mesela bugünkü Güneş'te sağ üst köşeye doğru bir tane leke var, bunu dürbün sahiplerinin görebileceğini pek sanmıyorum, çok ufak kalacağı için, yüksek büyütme isteyecektir. Güneş'in gökyüzündeki büyüklüğü Ay ile aynı, ordan hesap edin. Gözlem aracınızla Ay'ı ne kadar görebiliyorsanız Güneş'i de ancak öyle görebilirsiniz.

5- Filtreyi yapacak olan sizsiniz. Elinize sadece ve sadece belirttiğiniz ölçülerde kesilmiş bir kağıt gibi filtre gelecek. Onu teleskobunuza yada dürbününüze nasıl monte edeceğine karar verecek olan sizsiniz. Karton yaparak, onu arasına koyarak, yada başka bir şekilde, monte işlemini, filtre kabı yapma işini yapacak olan sizsiniz.

6- Size maliyeti, santimetrekare başına 0,035 lira + Türkiye içi kargo parasına gelecek. Hesaplamak isteyenler için örneğin 150x150 mm isteyen birine maliyeti burdan hesapla: 8 lira + Türkiye içi kargoya geliyor. Ona da 7-13 lira sayarsak (attım) 15-20 liraya geliyor tüm maliyetiniz.

Şu an için aklıma gelen başka birşey yok, sorularınız varsa konu başlığına, yada bana özel mesajla iletebilirsiniz. Bu yazıyı özel mesajla da iletiyorum hepinize.

Unutulması ihtimaline karşı en başta yazdığım şeyi tekrar yazıyorum son kez:

"15 şubata kadar bana "sürekli ulaşılabilecekleri" telefon numaralarını hala vermemiş olanları listeden sileceğim"

Herkese iyi günler :)
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik
 
İleti: 3077
Kayıt: 13 May 2008 Sal, 16:04
Konum: İzmir / Karşıyaka
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Onur Atılgan » 09 Åžub 2010 Sal, 18:31

Hemen herkes telefon numarasını yolladığı için 15 şubata kadar beklemeye gerek yok. Numara yollamayan 2 arkadaşın telefon numaraları zaten öncesinden bende olduğu için farketmiyor (Salih ve Özgür), onun dışında numarasını bilmediğim bir tek Ertan ve Fatih var ki Ertan zaten uzay çobanları grubunun içinde olduğu için teyit etmeye gerek yok nasılsa ulaşırım rahatlıkla diye düşündüm, bir tek Fatih kalıyor geriye, 2. folyoda bolca yer kalacağı için o da istemesi durumunda filtresini alabilecek, kesim aşamasına kadar ses seda çıkarmaması durumunda o hakkını da kaybedebilir tabi şimdiden söylemiş olayım.

Şu ana kadar folyo rica eden herkes 1. sayfadaki ilk iletide isimlerini ve istedikleri ölçüleri görebilirler. Bir yanlışlık varsa iletin, siparişi verdikten sonra ölçü değişiklikleri talebi gelmeye devam ederse ancak şartlar uygun olursa dikkate alacağız tabi. Ben de bir kısmını ayırıp Gökyüzü Gönüllüleri grubuna yollayacağım, geriye kalan parçalar için de ATM-Türk grubuna söylemeyi düşünüyorum. Bu nedenlerle 2. folyonun da tamamen dolmasına en azından şimdilik gerek görmüyorum.

İş Bankasına ait olan hesap numaramı "yarın" (eğer bağlanamazsam yarından sonra) özel mesajla yollayacağım, siparişi de vermiş olacağım için net ücreti belirlemiş olurum diye yarın veriyorum. İnternet bankacılığı ile yollanması durumunda büyük ihtimalle bankaya hiçbir ücret ödemeyeceksiniz, İş bankası şubesine giderek yollamak isterseniz belki banka havale yada EFT parası isteyebilir, bu da özellikle 5-10 lira yollayacak olanlar için absürt bir durum oluşturabilir. Para için acele etmiyorum, filtre Türkiye'ye gelene kadar da bekleyebilirim sorun değil. Banka işlemlerini araştırın derim, aynı şehirde yaşayanlar ortaklaşa bir hesap bularak da yollayabilirler, bunun gibi alternatifler düşünülebilir. Özellikle bir İş Bankası hesabınız yada kartınız vs varsa (yoksa bile bir tanıdığınızın mutlaka vardır) çok kolay bir işlem, özellikle internet yoluyla. Kimsenin bankaya ayrıca havale bilmemne parası yollamasını istemem.

Herkesten telefon numaralarını istediğimde 3 gün içinde %90'ı yollamış oldu. Herkesin bu ilgisine güvenerek ve telefonları da aldığım için nasılsa sorun olmaz diyerek siparişi yarın veriyorum. 2 folyo siparişi veriyoruz, o yüzden kesim, paylaşım vs derdi yok. Folyoda boş bölgeler olmaması için beklediğinizin biraz daha büyüğünü alacak şekilde de dağıtım yapabiliriz, onu da baştan söyleyeyim (merak etmeyin 2-3 lirayı aşacak kadar büyük farklar yaratacağını sanmıyorum), 2 koca folyoyu sadece adı geçenlere dağıtıp ölçüleri iki katına çıkaracağım diye bir şey yok. Fazla olursa sağolsun Uğur abi bir kısmı doldurabileceğini belirtti, onun dışında filtrenin bir kısmını da Gökyüzü Gönüllüleri grubuna yollayacağım. Hala geriye kalan olursa da sağlık olsun, sonra isteyenlere yollamak üzere elimde de tutabilirim.

Hesaplayamayanlar olduğuna dair özel mesajlar da aldım, santimetrekare başına 0,035 lira olarak kabaca bir hesap çıkardık, o ülkelerarası döviz kuru farkları vs nedeniyle 0,040 liraya kadar çıkabilir de, belli olmaz. 0,035 olarak hesaplarsak, hesap yapamayanlar için (soyadları yazmıyorum) şöyle oluyor (dikkat! Son rakamlar değil, fikir vermesi için) :

350x350 isteyenler (ben) : 43 lira
250x250 isteyenler (Cüneyt) : 22 lira
300x150 isteyenler (Arda) : 16 lira
200x200 isteyenler (UÄŸur) : 14 lira
180x180 isteyenler (Ali) : 11 lira
160x160 isteyenler (ben, Taner, Cemal, Bahadır, Gökçen) : 9 lira
150x150 isteyenler (Deniz, Utkan) : 8 lira
130x130 isteyenler (Serhat) : 6 lira
120x120 isteyenler (Muaz) : 5 lira
110x110 isteyenler (Cüneyt, Gökçen) : 4 lira
150x075 isteyenler (Ertan) : 4 lira
100x100 isteyenler (Ömer, Ahmet, Tuğçağ, Salih, Özkan) : 3,5 lira
115x056 isteyenler (Özgür) : 2 lira

Tabi bunlar son rakamlar değil, 150x150 isteyenlerin bazılarına belki mesela 180x180 vermek zorunda kalırım ölçüye göre, 3 lira fiyat artar yada başka türlü düzenlemeler yapılabilir örnek olarak söylüyorum.. 115x56 mesela biraz zor bir ölçü bir yere girmesi için :) muhtemelen başka bir şeye tamamlanır 120x80 gibi, 2 değil de 3 lira olur vs vs.

Kur farkı olabilir diyişim de kimsenin gözünü korkutmasın, 0,04 lira olarak hesaplasak bile bu 0,035'e kıyasla %12,5 artış demek. 9 lira verenlerin 10 lira vermesi gibi bir sonuç yaratabilir en fazla, kaygılandıracak bir şey yok. Kesin rakamlar sipariş aşamasında ortaya çıkacak.

Sorular varsa alayım.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik
 
İleti: 3077
Kayıt: 13 May 2008 Sal, 16:04
Konum: İzmir / Karşıyaka
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Ali Tuncer ORUÇ » 09 Åžub 2010 Sal, 18:54

Çok güzel bir organizasyon yapıyorsunuz. Şimdi yurtdışından istediğim özelliklere yakın bir Baader filtresi 120 euro o da yaklaşık 240 lira gibi birşey yapardı.

Sizin sayesinde yaklaşık 11 lira ya Güneş filtresi sahibi oluyoruz. Çok teşekkür ediyorum...
http://www.kutahyagokbilim.tr.gg (.com uzantısı çok yakında)

Kütahya Amatör Astronomi Topluğu sizi bekliyor...

Konusmotor 130
Canon DC10 (teleskopla uyumu pek yok ama kullanıyorum)
Ali Tuncer ORUÇ
Anakol Yıldızı
Anakol Yıldızı
 
İleti: 268
Kayıt: 27 Tem 2009 Pts, 00:45
İlgi düzeyi: Kütahya A.A.T.Lideri

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Arda Kıpçak » 09 Åžub 2010 Sal, 19:15

Bundan daha iyi organize edilemezdi herhalde... Teşekkürler Onur Bey...
-7x50 Prismatic dürbün

-MEADE Bresser Skylux ( 70/700mm mercekli )

-KONUS 1786 ( 130/1000mm aynalı )

-Microsoft Lifecam Cinema 720p HD
Arda Kıpçak
Alt Dev
Alt Dev
 
İleti: 385
Kayıt: 27 Ağu 2009 Per, 14:40
Konum: İstanbul
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Bahadır Kuruçay » 09 Åžub 2010 Sal, 20:02

Onur kardeşim çabaların sayesinde güneş filtremiz olacak çok teşekkür ederim. :D
150/750 Newtonian
Konus -1741 , Orıte vc-3240
Bahadır Kuruçay
Gaz, Toz, Bulut
Gaz, Toz, Bulut
 
İleti: 22
Kayıt: 24 Oca 2010 Pzr, 21:30
Konum: Üsküdar/K.Çamlıca
İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Onur Atılgan » 09 Åžub 2010 Sal, 20:21

Teşekkürler arkadaşlar :oops:

Kendime alabileceğim bir filtre de yok diyerek çıktığım yolun (dev folyo dışındaki en büyük filtre 250x250) onlarca insanın piyasa fiyatının altında Güneş filtresi sahibi olmasıyla sonuçlanıyor olduğunu görmek çok güzel bir duygu.

Eee bu işe girdik ama beraber alarak ne kadar kar ediyoruz şimdi biz diyenler için, en ucuz fiyatlar olan ABD fiyatlarıyla

101x101 : 17 lira
127x127 : 21 lira
152x152 : 25 lira
177x177 : 30 lira
203x203 : 36 lira
228x228 : 43 lira
254x254 : 50 lira

olacaktı. Bunlara bir de kargo fiyatı eklenecek, sigortasız ve takipsiz kargo için 9 lira, bizim aldığımız gibi sigortalı ve takip imkanı olan kargo için de 44 lira olacak şekilde.
Teleskoplarla yada gökbilimle ilgili genel sorularınızı özelden sorarsanız yanıtlamayacağım. Kişisel iletişim veya moderasyonla ilgili mesajlarınız elbette buna dahil değil.
Kullanıcı avatarı
Onur Atılgan
Karadelik
Karadelik
 
İleti: 3077
Kayıt: 13 May 2008 Sal, 16:04
Konum: İzmir / Karşıyaka
İlgi düzeyi: Hobi

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti UÄŸur İkizler » 10 Åžub 2010 Çar, 00:50

Merhaba Onur,
ATM_Turk grubunda duyuru yapınca 25 x 25 cm lik bir parça daha isteyecektim.
Sanırım beklememe gerek yok. :)

Selamlar...
Uğur İkizler
Anakol Yıldızı
Anakol Yıldızı
 
İleti: 311
Kayıt: 01 Arl 2008 Pts, 23:01
Konum: Mudanya - Bursa 40.36023 ° N - 28.90191 ° E

Re: Güneş filtresi sahibi olmak isteyenler buraya

İleti Özkan TATLI » 10 Åžub 2010 Çar, 09:12

Fiyatlar gerçekten düşündüğümden bile düşük. Hiç bu kadarını düşündüm ama :mrgreen:
200X200 terfi etmek istiyorum. Ama ilk folyoda bu kadar büyük bir yer yoksa ikinci folyonun siparişini mi beklemek zorundayım? :?:
- > Celestron PowerSeeker 127EQ
- > Meade Bresser SkyLux 7cm
- > Revue 8x30 dürbün
- > Canon Eos 350D
- > Philips spc900nc Webcam
- > Televue 3x Barlow
- > ATM 8" 25mm cam kaba aşındırma
--- --.. -.- .- -.
Kullanıcı avatarı
Özkan TATLI
Anakol Yıldızı
Anakol Yıldızı
 
İleti: 276
Kayıt: 21 Nis 2009 Sal, 08:50
İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci

ÖncekiSonraki

Teleskop İncelemeleri/Aksesuarlar

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Google [Bot], MSN [Bot], Muaz Erdem, murat teknecii, Onur Uludağ, Yahoo [Bot]